Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, “Üyelerin özgürlük alanlarını genişletmenin, özlük haklarını geliştirme mücadelesinin yanı sıra ülkemiz v insanımız için çalışıyoruz. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunuyoruz. Bir Bilenle Bilge Nesil projesiyle bilgiye muktedir, ilme meftun bir gençlik için çaba sarf ediyoruz” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Hakkâri Şubesinin düzenlediği “Bir Bilenle Bilge Nesil” ödül törenine Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Baro Başkanı Zeydin Kaya, birçok il müdürü, projeyi yürüten öğretmenler, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.
Hayata geçirdikleri Bir Bilenle Bile Nesil Projesi’nin geçmişin ihyası, geleceğin inşası için çok önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Kolukısa, “Bu ülkenin geleceğinin inşası için bu proje kapsamında gençlerimizi bu ülkenin kıymetli yazarlarıyla tanıştırıyoruz. Medeniyetimizin temel taşı olan eserleri okumasını sağlıyoruz. Yeni insanlar tanımasını, yeni ufuklarla buluşmasını, yerelden evrensele uzanacak bir hayat çizgisini benimsemesi için katkıda bulunmaya çalışıyoruz. ” ifadelerini kullandı.
Bizim için büyümek demek daha fazla sorumluluk üstlenmek demektir
Eğitim-Bir-Sen’in, kuruluşundan bu yana verilen emek, dökülen ter ve ödenen bedellerle, Türkiye’nin en büyük sendikası olduğunu anımsatan Kolukısa, “Özellikle 28 Şubat kendi ülkemizde öteki olmanın, yasaklı olmanın, turnikelere sıkışıp kampüslere girememenin, devlet memurluğundan el çektirilmenin acısını çektik, bedelini ödedik. Bizi bugünlere taşıyan o dönemlerde elde ettiğimiz tecrübemiz, birikimimiz, bu ülke için çalışma azmimizi kaybetmeyişimizdir. Yetkili olduğumuz günden bu güne ne kadar kazanım varsa hepsinin altına imzayı biz attık. Bugün ulaştığımız 433 bin sayısı dünden bugüne verdiğimiz emeğin, mücadelenin eğitim çalışanlarının bize olan teveccühü ve onların nezdindeki tescilidir.” diye konuştu.
Bir Bilenle Bilge Nesil projesiyle sendikacılığa farklı bir boyut kazandırdıklarını dile getiren Kolukısa, “Üyelerin özgürlük alanlarını genişletmenin, özlük haklarını geliştirme mücadelesinin yanı sıra ülkemiz v insanımız için çalışıyoruz. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunuyoruz. Bir Bilenle Bilge Nesil projesiyle bilgiye muktedir, ilme meftun bir gençlik için çaba sarf ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kültürel devamlılığa ihtiyacımız var
Cehaletin olduğu yerde atalet ve taklit; bilginin olduğu yerde özgünlük ve karakter olduğunu söyleyen Kolukısa konuşmasını şöyle sonlandırdı:
“İflah olmaz bir çağda, hastalıkların şifa gibi sunulmaması, ticarette reklamın yerini dürüstlüğün alması, siyasette vaatten çok icraatın teveccüh bulması, sanatta sipariş ürünlerin yerini özgün üretimlerin alması, sosyal laboratuvarlarda üretilmiş taşeron örgütlerle devletlerin sınırlarının refüje edilememesi için aydınlık bir şuura, kültürel devamlılığa ihtiyacımız var. Bunun için eğitim, maarif davamız; ahlaki güzelleşme gerçek hedefimiz; medeni değerlerimiz de ufkumuz olmalıdır.”
Kutluk: Sorunlardan beslenen değil çözüm önerileriyle güçlenen bir sendikayız
Bir Bilenle Bilge Nesil projesini 11 okul, 13 grup, 150 öğrenci ve 13 danışman öğretmen ile yürüttüklerini, 4 ayda her ay bir kitap olmak üzere toplamda 600 kitabı öğrencilerle buluşturduklarını söyleyen Eğitim-Bir-Sen Hakkâri Şube Başkanı Şanser Kutluk, “Eğitim-Bir-Sen, sorunlardan beslenen değil çözüm önerileriyle güçlenen bir sendikadır. Eğitim çalışanlarını ilgilendiren bir konu olduğunda hesabi değil hasbi davranarak eğitim çalışanlarının teveccühünü kazanmayı önceleyen bir sendikadır." dedi.
Programın sonunda, “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Hakkari Şubemize önceki dönemlerde hizmet eden; emek, ömür ve gönül veren başkanlarımıza şükran plaketi takdim edildi.
Kolukısa ayrıca temasları kapsamında Hakkâri Vali İdris Akbıyık, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ile makamlarında bir araya geldi.