Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Kazak eğitim çalışanları sendikası KTUESW Başkanı Maira Amantayeva ile bir araya gelerek,sendikal çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılan görüşmede, Türkiye’dekisendikacılık ve Eğitim-Bir-Sen’inçalışmaları hakkında bilgi veren Latif Selvi, sendikacılığın hak ve adalet mücadelesinin uluslararası birikiminin bir paydaşı oldukları bilinciyle Türkiye’de ve dünyada daha nitelikli bir eğitim, daha güçlü bir sendikal mücadele için çaba harcadıklarını vurguladı.
Yürüttükleri çabaların sonucunda birçok eğitim sendikasıyla bir araya geldiklerini, tecrübe paylaşımında bulunduklarınıve iş birliği anlaşmaları imzaladıklarını kaydeden Selvi, “Bu bağlamda, medeniyet havzamızda yer alan ülkelerin eğitim sendikalarıyla tanışmayı, ortak sendikal faaliyetler yapmayı önemsiyoruz. Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan gibi ülkeleri ata yurdumuz olarak,iki devlet tek millet olarak görüyor, ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz” dedi.
Sendika olarak, eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumanın ve geliştirmeni yanı sıra araştırmalar yaparak, raporlar hazırlayarak, sorunları tespit edip çözüm önerileri sunarak eğitime katkıda bulunduklarını kaydeden Selvi, şunları söyledi:
“Teşkilatımıza yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyor, eğitimeilişkin izleme ve değerlendirme raporlarıhazırlıyoruz. Eğitim çalışanlarının mali ve sosyal haklarını korumak ve geliştirmek, sorunlarını gündeme getirmek ve çözmek, ‘herkes için ve daha iyi eğitim’ anlayışıyla eleştiri ve öneriler ortaya koymak, ücretlerde ve gelir dağılımında adaleti sağlamak hedefleri için çalışıyor ve üretiyoruz. Bu anlamda eğitime, eğitimciye, eğitim sistemine dair raporlarımız, çalışmalarımız, çalıştaylarımız, yayınlarımız, seminer, sempozyum ve kongrelerimiz eğitimle ilgili, ilişkili her kişi ve kurum tarafından takip ve takdir ediliyor. Bunlara ilave olarak, uluslararası alanda da kayda değer çalışmalar yapıyoruz. Sendikacılığın hak ve adalet mücadelesinin uluslararası birikiminin bir paydaşı olduğumuz bilinciyle ülkemizde ve dünyada daha nitelikli bir eğitim, daha güçlü bir sendikal mücadele için yürüttüğümüz çabaların neticesinde son yıllarda 100’ü aşkın eğitim sendikasıyla bir araya geldik, tecrübe paylaşımında bulunduk, iş birliği anlaşmaları imzaladık. Dünyanın birçok ülkesinden onlarca genç sendikacının eğitim aldığı ‘Uluslararası Eğitim Sendikacılığı Sertifika Programları’ düzenledik. Son olarak, sendikalararası ilişkileri geliştirmek, ortak çalışmalar yapmak, eğitimin küresel sorunlarına evrensel çözümler üretmek amacıyla yürüttüğümüz çalışmaların devamı olarak,31 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da;Güney Amerika’dan Uzak Doğu’ya, Kuzey Avrupa’dan Güney Afrika’ya ve Asya’ya kadar 76 ülkeden 86 sendika ve 4 uluslararası örgütten 183 yöneticinin katılacağı uluslararası “Küreselleşme, Eğitim ve Sendikalar” sempozyumu düzenliyoruz. Sayın Maira Amantayeva’nın da bu programımıza katılıp birikimini ve tecrübesini katılımcılarla paylaşacak olmasından dolayı memnunuz.”
Amantayeva: Bu görüşme, gelecekte kurulacak dostluğun ilk adımıdır
KTUESW Başkanı Maira Amantayeva,Eğitim-Bir-Sen’le ilk kez tanıştıklarını ve bu görüşmenin gelecekte kurulacak dostluğun ilk adımı olduğunu dile getirerek, “Buraya gelerek bizleri oldukça memnun ettiniz. Eğitim-Bir-Sen ailesine teşekkür ediyoruz. Ayrıca Ağustos ayının sonunda yapacağınız uluslararası sempozyuma katılmaktan memnuniyet duyacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.