Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum, üyelerle bir araya gelerek, sendikal çalışmalar, toplu sözleşme süreci, sonuçları ve eğitim gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.
İstanbul 5, Mersin 1 ve 2 No’lu şubelerin divan toplantısında katılımcılara hitap eden Hasan Yalçın Yayla, hak, emek ve özgürlük mücadelelerinde, her daim haklının yanında, haksızlıkların karşısında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.
29 yıllık sendikal tarihlerinde, kuruluş ilkelerinden taviz vermeden, doğru bildikleri yolda yürüdüklerini vurgulayan Yayla, “Gerektiğinde mücadele verdik, gerektiğinde müzakere ettik. Yasakların, adaletsizliğe neden olan uygulamaların son bulması, okuma ve çalışma hayatının önüne konulan bariyerlerin kaldırılması, çözümsüz gibi görünen sorunlara çare bulunması, eğitim çalışanlarının beklentilerinin karşılanması, sivilleşmeye ve demokratikleşmeye katkıda bulunma noktasında çalıştık, çabaladık, ter akıttık. Kararlı mücadelemizle bariyerleri yıktık, sürekli halının altına süpürülen, sümen altı edilen, kronik hâle gelen sorunların çözüme kavuşturulmasını temin ettik, tarihi başarılara, pek çok kazanıma imza attık” dedi.
Toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarılmasını sağlayarak sendikalı olmanın önemini daha da artırdık
6. Dönem Toplu Sözleşme’de örgütlenmeye değer kattıklarını ifade eden Yayla, “Hak arama mücadelesi, el ele vererek, omuz omuza yürüyerek verilecek bir mücadeledir. Eğitim-Bir-Sen çatısı altında bir araya gelmenin, birlikte hareket etmenin, örgütlü gücün üstesinde gelemeyeceği sorun yoktur. Son toplu sözleşmede örgütlü olmanın önemini daha da artıran kazanımlara imza attık. Yıllardır sendikalı ile sendikasız arasında bir farkın olması gerektiğini söylüyoruz. 134,84 olan toplu sözleşme ikramiyesinin sendikalılar için 400 TL’ye çıkarılmasını sağlayarak, sendikalılar için bir milat oluşturduk” şeklinde konuştu.
Olçum: Vesayetin izlerinin silinmesinde büyük katkımız var
Ankara 6, Mersin 1 ve 2 No’lu şubelerin divan toplantısında konuşan Atilla Olçum, eğitim alanına, eğitim çalışanlarının sorunlarına ilişkin kayda değer çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Yasakların kalkmasında, özgürlük alanlarının genişlemesinde, insanların inancının gereğini yaşamasının önündeki engellerin aşılmasında, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı derslerinin müfredata konulmasında, müfredatın vesayetçi, materyalist ve militarist içeriğinden ayıklanmasında Eğitim-Bir-Sen’in kararlı, inançlı mücadelesi, katkısı ve imzası vardır” ifadelerini kullandı
Daha nitelikli ve verimli bir eğitim için çaba sarf ettiklerini, çalışmalar gerçekleştirdiklerini, raporlar hazırladıklarını, sorunları tespit ederek çözüm önerileri sunduklarını, eğitim ortamlarının hazırlanmasını sağlayan şef, memur ve hizmetlilerin alın terinin karşılığını alabilmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Olçum, “Geçmiş dönemlerde defalarca masaya yatırdığımız ve artık kronikleşmiş sorunları çözüme kavuşturduk. Bu örgütlülüğümüzün bir tezahürüdür. Şef, memur ve hizmetlilerin emeklerinin karşılığını alabilmeleri için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da emek harcayacağız, sorunlarının çözümü için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Okulların ihtiyaçları ivedilikle karşılanmalıdır
Okullara Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında alınan personelin yeterli olmadığını ve okul bütçelerinin temizlik masraflarını karşılamakta yetersiz kaldığını dile getiren Olçum, şunları söyledi: “Yüz yüze eğitimin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde yürütülebilmesi için okulların temizlik ve personel ihtiyacı eksiksiz bir şekilde karşılanmalı, eğitim çalışanlarının çalışma şartları iyileştirilmelidir. Bu ihtiyaçların karşılanması, hijyen standardının sağlanması için eğitim kurumlarına bütçe verilmelidir.”