Haber
2017-04-03 10:49:40
Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programı başladı

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen, SESRIC ve TODAİE’nin ortaklaşa düzenlediği “Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programı”nın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, programın çok şeye vesile olacağını belirterek, “Karşılıklı olarak birbirimizi daha fazla tanıyacağız. ‘Birbirimizden nasıl istifade ederiz, dünyadaki emek hareketlerini nasıl daha nitelikli hale getiririz’ sorusunun cevabını hep birlikte bulacağız” dedi.



 

25 ülkenin konfederasyonlarının dış ilişkiler komisyon üyelerinin katılımıyla iki ay sürecek olan “Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programı”, Genel Başkan Ali Yalçın, TODAİE Genel Müdürü Onur Ender Aslan, SESRİC Eğitim ve Teknik İşbirliği Daire Başkanı Mehmet Fatih Serenli ve programa dâhil olan misafir öğrencilerin katıldığı tanıtım toplantısıyla başladı.

Toplantıda konuşan Ali Yalçın, “Memur-Sen ailesi olarak 90’nın üzerinde ülkenin sendikaları, konfederasyonları ile yaptığımız temaslarda ve istişarelerde imzaladığımız eğitim ve iş birliği anlaşmaları mevcut. Bu anlaşmaların bir gereği olarak bugün mütevazı bir adım atıyoruz. Bu çalışmalarımız büyüyerek devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Programı üç önemli ve iddialı kuruluşun beraber gerçekleştirdiğini kaydeden Yalçın, “Bu çalışma, 58 ülkeden 80 konfederasyonun İstanbul’da bir araya geldiği İslam Dünyasında Sendikacılık Sempozyumu’nda ortaya çıkan bir fikirdir. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunma, birbirimizden istifade etme amacıyla atılmış bir adımdır” şeklinde konuştu.



 

Adalet ve merhametin temel ilke olduğu bir dünya için çalışıyoruz

Programın önemine değinen Yalçın, şöyle devam etti: “Bu programı önemsiyoruz, çünkü dünyada pek çok sorun var. Bu sorunları beraber aşabileceğimiz bir zemin oluşturmak istiyoruz. 7 milyarlık dünya nüfusunun 7’de biri aç. 3 ailenin elinde bulundurduğu servet 46 ülkenin milli gelirinden fazla. Savaşların, vahşetlerin neticesinde 400 milyon yetim var. Bu savaşlarda ölenler insan olarak değil, birer istatistik olarak tasnif ediliyorlar.”

Dünyadaki adaletsiz sisteme dikkat çeken Yalçın, “İnsan haklarına ilişkin ihlaller raporu FED’in faiz raporundan daha az değer görüyor. Dünyada merhamet, adalet ve taksimat sorunu var. Sendikaların dünyadaki bu üç önemli soruna ilişkin de üç talebi var. Adalet, merhamet ve adil paylaşım” diye konuştu.

Dünyadaki adaletsizliğin ortadan kalkması için sorumluluk aldıklarını vurgulayan Yalçın, şunları söyledi: “Biz sadece kendimiz için değil, herkes için, insan onuruna yaraşır bir çalışma hayatı talep ediyoruz. Kalp diliyle konuşup, emeğin küresel sorunları başta olmak üzere, insanlığın her sorununa karşı etkili mücadele oluşturabiliriz. Gelir dağılımında adaletin sağlandığı, daha adil, insani, huzurlu ve barış içerisinde bir dünya için sorumluluk alıyoruz.”

 

Algılarımızla oynuyorlar

Türkiye ve diğer İslam ülkeleri hakkında algı operasyonlarının yapıldığını dile getiren Ali Yalçın, “İstanbul’da sempozyuma gelen misafirlerimiz ‘Türkiye bize anlatıldığı gibi değil, çok güçlü, medeniyeti köklü bir ülke. burada buna şahit olduk, biz böyle bilmiyorduk’ demişlerdi. Türkiye kasıtlı bir algı operasyonu ile karşı karşıyadır. Bu eğitim programı, Türkiye’yi yakından tanımak, karşılıklı istifade etmek ve eğitim iş birliği anlaşmalarımızı somutlaştırmak demektir. Burada 25 ülkeden katılımcı var. Ülkeleriniz hakkındaki algı operasyonlarının gerçek olmadığına bizler de şahit olduk” dedi.


Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere, iş birliği için SESRİC ve TODAİE’ye teşekkür eden Yalçın, “Bu program çok şeye vesile olacaktır. Karşılıklı olarak birbirimizi daha fazla tanıyacağız. ‘Birbirimizden nasıl istifade ederiz, dünyadaki emek hareketlerini nasıl daha nitelikli hale getiririz’ sorusunun cevabını hep birlikte bulacağız” şeklinde konuştu.

Misafir öğrencileri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu programın en önemli avantajlarından biri, 25 ülkeyi ziyaret ederek edindiğimiz deneyimi siz burada 25 ülkeden gelen arkadaşlarla kurulmuş olan network sayesinde daha kısa sürede elde etmiş olacaksınız.”



Aslan: Geleceğin sendikacılarını ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz

TODAİE Genel Müdürü Onur Ender Aslan, açılışta yaptığı konuşmada, “öncelikle 25 dost ve kardeş ülkeden gelenlere” teşekkür ederek, “Böyle organizasyonlar, bu coğrafyadaki barış ve kardeşliği güçlendirecektir. Sizlerle, geleceğin sendikalarının üst yöneticileri ile bu coğrafyada sendikalar arasındaki iş birliği daha da gelişecektir. Memur-Sen Genel Bakanı Ali Yalçın’a, SESRİC’e ve TODAİE mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.



 

Serenli: Program amaçlarımızın gerçekleşmesinde büyük rol oynayacaktır

SESRİC Eğitim ve Teknik İşbirliği Daire Başkanı Mehmet Fatih Serenli ise, programı Memur-Sen ve TODAİE ile birlikte organize etmekten şeref duyduklarını belirterek, şöyle konuştu: “Eğitim programı geçen yıl Ekim ayında SESRİC ve Memur-Sen’in gerçekleştirdiği ‘İslam Dünyasında Sendikacılık’ konulu sempozyuma dayanmaktadır. Bu bahsettiğim sempozyumun temel amacı, İslam ülkelerinde sendikacılık konusunda bilgi ve deneyimi paylaşmak, ortak projeler geliştirmek yoluyla karşılaşılan benzer sorunlara çözüm aramak ve sürdürülebilir bir iş birliği sağlamak için bir bilgi ağı oluşturmaktı.”

Programın önemli bir işlevi olduğunu söyleyen Serenli, “İnanıyorum ki, bu iki aylık eğitim programı sayesinde İslam İşbirliği Teşkilatı’nın amaçlarından olan işsizliğin azaltılması ve yok edilmesi, çalışma hayatındaki politikaların ve standartların iyileştirilmesi noktasında sizler de katkı sağlayacaksınız ve katkı sağlamak için daha donanımlı hale geleceksiniz” diye konuştu.


Konuşmaların ardından TODAİE Dış İlişkiler Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sutay Yavuz, kurumun projeleri ve sertifika programıyla ilgili bir sunum yaptı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen