Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Ağrı, Kars, Iğdır ve Erzurum 2 No’lu Şube tarafından düzenlenen toplantılara katıldı. Eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı, alanda karşılaşılan sorunların ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantılarda konuşan Latif Selvi, örgütlülüğün getirdiği güçle bugüne kadar birçok önemli kazanımın altında Eğitim-Bir-Sen’in imzasının olduğunu belirterek, “Teşkilat bilinciyle yetişmiş, emek ve alın teri mücadelesiyle bugünlere gelmiş bir teşkilat olarak, Türkiye’de kamu görevlileri için elde edilmiş birçok kazanımın altında imzamız var. Son toplu sözleşmede de görüldü ki Türkiye’de kamu sendikacılığını ve örgütlülüğü belli bir standarda taşıyan yine biz olduk. ‘Masanın konusu değil’ denilen konuları masada karara bağlayan, kamu personelinin kronikleşmiş sorunlarına çözüm getiren ve var olan sorunların çözümü için hiç hız kesmeden mücadeleye devam eden bir sendikayız. Çözüm odaklı çalışmalarımızı ve kararlı mücadelemizi bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.
Bazı meslek gruplarında olan mali teşvik eğitimcilere de verilmelidir
Teknik hizmetler ve sağlık grupları gibi meslek mensuplarına verilen mali teşviklerin istihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan eğitimcilere de verilmesi gerektiğini vurgulayan Selvi, “Bu şekilde hem tutarlı bir istihdam modeli belirlenmiş olur hem de söz konusu bölgelerde görev yapmakta olan eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonu artırılmış olur” ifadelerini kullandı.
Yönetici atama yönetmeliğinin, mahkemeye taşınan hususlar da dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Selvi, eğitim yönetimi sertifikasına sahip olmaktan ziyade, sınavı kazananı, atananı hizmet içi eğitime almanın esas olması gerektiğini söyledi. Eğitim kurumu yönetici görevlendirme yönetmeliğinde dava konusu ettikleri düzenlemelerin yönetmelikten çıkarılması çağrısında bulunan Selvi, ödül sınırlamasıyla geçmişin yok sayılmaması, kazanılmış hakların korunması, aynı kurumdaki azami çalışma süresinin artırılması gerektiğini dile getirerek, “Bu ve benzeri konular yeniden ele alınmalıdır” diye konuştu.
Selvi, ek göstergenin, genel idare hizmetleri, ek göstergesiz memurlar dâhil tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde düzenlenmesini istediklerini kaydetti.
Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmasının önemli bir adım olduğunu ancak pek çok eksikliğin de bulunduğunu, söz konusu eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyleyen Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretmenlik, bu kanunla artık özel kanunu olan çalışanlar grubuna girmiş, genel kamu sisteminde özellikli bir meslek hâline gelmiştir. Gelinen nokta, örgütlü ve yetkili sendikanın zaman içinde neler başarabileceğinin bir fotoğrafıdır. 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin kazandırdıklarını dikkate aldığımızda katedilen mesafe son derece kıymetlidir. Kamu görevlileri Eğitim-Bir-Sen ile çok daha önemli kazanımlara imza atacaktır.”
Üniversite idari personelinin atama ve yer değiştirme süreci merkezî olarak yapılmalıdır
Üniversitelerdeki idari personelin atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik yapılması gerektiğini dile getiren Selvi, “Üniversitelerimizde çalışan öğretim elemanları dışındaki arkadaşlarımız bir sistem dâhilinde isteğe bağlı yer değiştirebilmelidir. Üniversite idari personelinin atama ve yer değiştirme süreçleri muvafakat engelinden kurtarılmalı, belli bir takvim doğrultusunda merkezî olarak yapılmalıdır. Toplu sözleşme masasında karara bağlanmış bu ve benzeri konular için ivedilikle çalışmalara başlanmalıdır” şeklinde konuştu.
Latif Selvi, programı kapsamında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’u, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’i, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı, Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim’i, İl Millî Eğitim Müdürü Servet Canlı’yı, Tuzluca İlçe Millî Eğitim Müdürü Ozan Malkoç’u ve kurum çalışanlarını ziyaret etti.